Hertmerweg 18

7626 LW Hertme

06-53211769

info@groenesectoropleidingen.nl

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

Zaterdag en Zondag - Gesloten

 
Groene Sector Opleidingen > Opleidingen > Opleiding ETW ( European Tree Worker )

European Tree Worker ( ETW ) met Passie voor Bomen:

Is boomverzorging uw passie en wilt u een opleiding volgen tot gecertificeerd allround boomverzorger ? Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar personeel met deze gecertificeerde kennis. Daarom bieden wij een training aan voor iedereen die in de boomverzorging werkzaam is of wil zijn en die u helemaal klaarstoomt voor het examen European Tree Worker (ETW). Minimumleeftijd is 18 jaar.

Over welke kennis dient een ETW te beschikken ?

Uiteraard moet een European Tree Worker alles weten over het klimmen, vellen en snoeien van bomen etc. Tijdens de training zullen verschillende klimtechnieken aan de orde komen, zowel met “klimsporen” als met een hoogwerker. Daarnaast zal hij/zij in staat moeten zijn om simpele, maar ook gecompliceerde boomverzorgingswerk-zaamheden kundig en veilig te kunnen uitvoeren. Zo zal o.a. onderhouds- en correctie-snoei van bomen worden behandeld, maar ook diagnosestelling van bomen in verschillende situaties ( bij ziekte, aantasting, verzwakking, snoei etc. en welke apparatuur kunt u hierbij gebruiken).

Hoe voert u een boomveiligheidscontrole uit (BVC) en hoe leg je dit vast ?

Welke wetten en regelgeving gelden er t.a.v. bomen ? Is de boom nog te redden en heeft deze nog een toekomst ? Al deze vragen en meer zullen in de opleiding aan de orde komen. Zoveel mogelijk zal alles onder begeleiding door uzelf in de praktijk worden gebracht.

Bent u een Climber of Platform ETW ?

U kunt examen doen met een keuze uit :

  • Met klimtechnieken ( climber)
  • Met behulp van een hoogwerker ( platform)

Uiteraard worden de “climbers” ook opgeleid in het werken met een hoogwerker.

Vrijstelling(en):

In een persoonlijk intakegesprek met de docent wordt er bepaald op welk niveau u eventueel al zit en welke vaardigheden en kennis u al in voldoende mate beheerst.

Afhankelijk daarvan stelt de docent een persoonlijk opleidingsplan samen en in blokken van meerdere dagen wordt u opgeleid, waarbij rekening gehouden wordt met uw persoonlijke omstandigheden ( drukke perioden op uw werk b.v.). Op deze wijze kunnen wij u een passende offerte aanbieden die de kosten van deze opleiding in de hand houdt.

Uw docent kan putten uit kennis die in meer dan 30 jaren is opgedaan, in zowel boomverzorging en ETW werkzaamheden. Uiteraard is uw docent zelf een ervaren ETW (er).

Mocht u meer willen weten aarzel niet en neem contact met ons op. Wij kunnen u dan vrijblijvend informeren over de zaken die bij u wellicht nog niet duidelijk zijn.

Onze docenten zijn enthousiast, geduldig, graag bereid hun kennis aan u over te dragen en zullen er alles aan doen zodat u met plezier terug denkt aan deze opleiding.

Offerte aanvraag

Heeft u vragen?
Bel dan met ons. Wij helpen u graag met het beantwoorden van alle vragen. Als u wilt, komen wij zelfs langs op afspraak.

+31(0) 6 53 21 17 69
info@groenesectoropleidingen.nl